Ontdek de omgeving

Ben je een echte fiets of wandel fanaat? B&B de Maasvallei bevindt zich direct aan het startpunt van de 37,2 kilometer lange rivierenpark route. Stap de deur uit, spring op je fiets en ontdek de schilderachtige dorpjes Obbicht, Berg aan de Maas en Elsloo van de Maasvallei. Van april tot oktober maak je gebruik van de voet-fietsveerpond “’t Vaerke” om de grensrivier naar België over te steken.

Ook als wandelaar haal je je hart op in het gezellige Maasdorpje “Beeg”. Er zijn twee wandelroutes van 10,5 en 160,2 kilometer die je kennis laten maken met de prachtige omgeving van het Rivierenpark de Maasvallei. Bekijk meer over de Maasvallei in de video van 3 op Reis.

wandelen grevenbicht

Wijn proeven bij Wijndomein Aldeneyck

Proef elke vrijdag en zaterdag tussen 10:00 en 18:00 de bourgondische wijnen van Wijndomein Aldeneyck. Ervaren wijnkenners geven je een rondleiding door het wijndomein waar Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling én drie mousserende wijnen worden verbouwd.

Verken de Maas in een sloep

Huur tijdens de mooie, zonnige zomerdagen een bootje in de jachthaven van Ohé en Laak en verken het rivierenpark geheel op jouw eigen tempo. Ga zelfstandig het water op of kies voor begeleiding van een ervaren schipper.

Kasteel Obbicht

Na talloze branden vanaf het jaar 1585 en restauraties is het kasteel in 1988 uiteindelijk in prachtstaat opgeleverd. De stijl van het kasteel is uniek en wordt vergeleken met de stijl van Lodewijk de 16e. Het kasteel is zelf niet toegankelijk maar het is wel mogelijk om het kasteelpark te bezoeken.